Voeding bij menopauze

Vroeg of laat wordt elke vrouw geconfronteerd met de menopauze. Door een bepaalde operatie of een dysfunctie kunnen vrouwen ook vervroegd in de menopauze komen. Bij 60% van de vrouwen kan dit klachten geven. De menopauze is een fase waarin lage hormoonspiegels een aantal klachten, reacties en/of gevoelens kunnen uitlokken. Dit alles kan een impact hebben op verschillende vlakken in het leven van een vrouw. 

De levensverwachting van de Belgische vrouw ligt momenteel rond 83 jaar. Dit maakt dat zij ongeveer 1/3e  van haar leven doorbrengt in de postmenopauze, de fase na de allerlaatste menstruatie. Het is belangrijk dat zij ook deze periode kwalitatief kan doorbrengen. Vandaar het belang om aandacht te besteden aan een optimale levenskwaliteit. 

Hierboven wordt de nood aan professionele begeleiding duidelijk. Het doel is informeren, adviseren, taboes doorbreken en preventief werken om latere gezondheidsrisico’s (osteoporose, diabetes, hart- en vaatziekten, …) ten gevolge van de menopauze te voorkomen. 

 

Wil je graag een afspraak maken met onze voedingsexperte Marieke? Ga naar contact.