Marieke

Wat doen we?

Eetprobleem
of -stoornis

Maak kennis met Marieke, een ervaren diëtiste met een passie voor het helpen van mensen met eetstoornissen en eetproblemen. Haar benadering is doordacht en gericht op het bieden van zorg op maat, met aandacht voor zowel fysieke als emotionele aspecten van voeding en gezondheid.

Marieke begint met een grondige evaluatie en diagnose, waarbij ze nauwkeurig het eetgedrag, voedingsgewoonten en medische geschiedenis van haar cliënten analyseert. Dit doet ze in samenwerking met andere gezondheidsprofessionals om een volledig beeld te krijgen en een gepersonaliseerd behandelplan op te stellen.

Naast het verstrekken van uitgebreide informatie over voeding en de rol ervan in het behoud van een gezond lichaam, biedt Marieke ook educatie en bewustwording over gezonde eetgewoonten en voedingswaarden. Ze neemt de tijd om haar cliënten te voorzien van de nodige kennis en tools om positieve veranderingen te maken.

Emotionele ondersteuning staat centraal in Marieke’s aanpak. Ze biedt een luisterend oor en begeleiding bij het bevorderen van een positieve relatie met voeding. Door te werken aan zelfbeeld, stressmanagement en zelfacceptatie, helpt ze haar cliënten om zichzelf te omarmen en evenwichtige keuzes te maken.

Samenwerking met andere professionals is essentieel voor Marieke. Ze werkt nauw samen met psychologen, psychiaters en huisartsen om een holistische aanpak te waarborgen en gezamenlijk behandelplannen op te stellen die afgestemd zijn op de specifieke behoeften van haar cliënten.

Langdurige begeleiding is een hoeksteen van Marieke’s begeleiding. Ze blijft regelmatig in contact met haar cliënten om het behandelplan aan te passen en eventueel extra ondersteuning te bieden. Haar doel is om haalbare en voedzame eetgewoonten op lange termijn te bevorderen en zo haar cliënten te helpen een gezond en evenwichtig leven te leiden.

Postgraduaat Eetstoornissen “Praktijkgerichte en contextuele benadering binnen de begeleiding van eetstoornissen.*

*Net iets meer, net iets anders. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en workshops