Advies bij voedselallergie en voedselintolerantie
Een voedselallergie is een ongewone reactie van je lichaam op een onschadelijke stof. In normale omstandigheden zou het immuunsysteem je hiertegen beschermen. Bekende voorbeelden zijn koemelk- en soja-allergie.
In tegenstelling tot een allergie, moet je bij een voedselintolerantie een bepaalde hoeveelheid van een stof innemen vooraleer er klachten opduiken. De meest gekende zijn gluten– en lactose-intolerantie, maar de lijst is eindeloos …
De symptomen van beide zijn gelijkaardig, maar de klachten verschillen van persoon tot persoon.
Hoe kunnen wij je helpen?
Omgaan met een voedselallergie of voedselintolerantie is niet altijd evident. Er duiken heel wat vragen op zoals:
- Hoe moet ik de verpakking van voedingsmiddelen interpreteren?
- Wat doe ik met de vermelding ‘kan sporen van … bevatten’?
- Hoe zorg ik dat ik gezond blijf eten en voldoende voedingsstoffen opneem?
- Waar moet ik rekening mee houden als ik buitenshuis ga eten?
- Hoe kan ik voldoende blijven variëren in mijn maaltijden?
Alternatieve voedingsmiddelen dragen ertoe bij om ingeval van een lactose- of glutenintolerantie toch lekker en gezond te eten.
Wij focussen op wat je wel mag eten!
Geen onnodig streng dieet, maar evenwichtige voeding is de sleutel tot succes.