Het houdt ons deze dagen allemaal bezig: hoe let ik op mijn gewicht en hoe raak ik de overtollige kilo’s zo snel mogelijk kwijt. Zeker nu nogmaals duidelijk geworden is hoe belangrijk een gezond gewicht wel is voor ons algemeen welzijn, zijn heel veel mensen op zoek naar hét beste dieet;

Een superdieet bestaat niet, een manier weten te  vinden die voor jou goed aanvoelt en aangepast is aan jouw noden, dat is de juiste aanpak.

Uiteraard wil je resultaat zien. Heel wat onderzoeken tonen aan dat wie een goed resultaat behaalt in de beginfase, de kans op slagen ook veel groter is.

Want niets dat meer frusteert dan 3 weken je uiterste best te doen en amper een half kilootje kwijt te geraken, en daarnaast misschien ook nog constant honger te hebben. Neen dat willen we al helemaal niet.

Vandaar dat wij reeds 15 jaar mensen begeleiden met ondersteuning van maaltijdvervangers. Veel mensen uiten soms de kritiek: is dit wel gezond, helpt het jou wel om permanent gewicht te verliezen, is dit niet duur ? 

Hieronder leggen we je graag even uit waarom afvallen met maaltijdvervangers net wel een goed idee is:

1. Maaltijdvervangers zijn gezond

Maaltijdvervangers bevatten alle essentiële voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft, zoals vitaminen, mineralen en sporenelementen (bv. ijzer en fluor). Dat is zelfs wettelijk verplicht. Ook de verhouding koolhydraten, eiwitten en vetten is strikt gereglementeerd. Hierdoor garanderen maaltijdvervangers het behoud van spiermassa en andere vitale lichaamscellen.

Bovendien bevatten maaltijdvervangers voedingsstoffen in ‘hapklare’ vorm, waardoor er nauwelijks enige lichaamsactiviteit moet plaatsvinden voor de verwerking ervan. Allerlei mechanismen die na een gewone maaltijd optreden, zoals het vrijkomen van spijsverteringssappen en de verhoging van de insulinespiegel, treden bij maaltijdvervangers niet op. Hierdoor gaat het lichaam gemakkelijker over naar vetverbranding. Dat is wel enkel het geval bij maaltijdvervangers die laag glycemisch werken. In ons dieetprogramma met maaltijdvervangers (zie verder) werken we dan ook enkel met vervangmaaltijden met een lage glycemische index.

2. Door maaltijdvervangers val je af (en dit gewichtsverlies blijft langer behouden)

Maaltijdvervangers bevatten aanzienlijk minder calorieën dan een gewone maaltijd (ze bevatten gemiddeld zo’n 300 calorieën). Doordat je calorie-inname een stuk lager is, val je logischerwijze af.

Het is het enige afslankproduct waarvan wetenschappelijk werd bewezen dat het werkt. De EFSA (European Food Safety Authority) onderzocht zowel de veiligheid als de resultaten van maaltijdvervangers en kwam tot de conclusie dat ze “veilig, gezond en efficiënt” zijn. Niet alleen bereik je er bijna dubbel zoveel gewichtsverlies mee dan met een gewoon energiebeperkend dieet, het gewichtsverlies blijft ook langer behouden.

3. Maaltijdvervangers nemen dieet- en boodschappenstress weg

Omdat je precies weet hoeveel calorieën je maaltijdvervanger bevat, hoef je geen calorieën te tellen. Aangezien je één of meer maaltijden per dag vervangt, door bijvoorbeeld een shake of reep, hoef je ook veel minder na te denken over wat je nu weer zal eten. Die boodschappenstress valt dus ook al weg.

4. Maaltijdvervangers zijn gemakkelijk te bereiden

Voor wie niet veel tijd heeft, of liefst zo weinig mogelijk tijd in de keuken spendeert, zijn maaltijdvervangers echt de ideale oplossing. Ze zijn met een minimum aan inspanning te bereiden. De shakes en soepen worden vaak bereid met water, melk of yoghurt. Repen zijn al kant-en-klaar en dus geschikt voor onderweg of op kantoor. Gezonde fast food dus!

5. Maaltijdvervangers helpen je verantwoord en professioneel afvallen

Een dieet met maaltijdvervangers is voor volwassenen een verantwoorde, professionele afvalmethode. Je verliest vet en behoudt spierweefsel, dit in tegenstelling tot veel andere diëten.

Ultieme tip : laat je professioneel  begeleiden voor een blijvend resultaat

Het is wel ten zeerste aan te raden om je tijdens een dieet te laten begeleiden door een diëtist en niet zomaar een fitnessinstructeur, dieetgoeroe of  voedingsconsulent.

Wat heeft jouw lichaam exact nodig, mag ik nu wel of geen koolhydraten eten, moet ik mijn fruit tussendoor of bij de maaltijd eten,….bij al deze vragen geven wij jou de juiste antwoorden.

Doe het zeker niet op je eentje, wij zorgen samen voor jouw gezondheid.

Wil jij weten of dit jouw oplossing kan zijn ? Denk jij nu : IK GA ERVOOR !

Contacteer ons en we nemen graag de tijd om jou te informeren.

Wesley, Pascal, Silvia, Christine, Bart, Ward, Filip, Véronique, Roos,…..hebben indertijd de juiste keuze gemaakt, nu JIJ?

CategoryVermageren